Ела на връх Мусала с Пешо Китарата тази събота!

Хайде с мен тази събота на разходка до най-високата точка на Балканите – връх Мусала (2925м) в Рила! Времето ще бъде прекрасно, а гледките ще са зашеметяващи – ще видим четвърт България от горе! 

Планът е да тръгнем рано сутринта (около 7-8ч.) от София и да хванем лифта до Ястребец. Така към 10:00 ще започнем прехода. Има два варианта за маршрут и ще изберем кой да бъде според нивото и желанието на групата. 

Идеята ми е на отиване да отидем през един малко използван и изключително панорамен маршрут, а именно от връх Ястребец през върховете Алеко (2716м) и Безименен (2793м) до Мусала. На връщане ще слезем през заслон Ледено езеро и х. Мусала и обратно с лифта до Боровец. 

Пътуването ще бъде на споделен принцип като за момента имаме места в едната кола. Пътните ще са около 10лв. на човек, лифта струва 25лв. в двете посоки. Това събитие има и 25лв. организационна такса + такса за планинското водене. Ще нося въже и инвентар и при желание може да си направим някаква тренировка по скалите по пътя 🙂 

Пиши ми, ако искаш да се включиш в това лятно приключение до най-високата точка на Балканите! Все още имаме две свободни места! Също, дай знак, ако искаш да се включиш и имаш кола, с която може да дойдеш и да присъединим още хора към веселата ни група 🙂 

След като потвърдиш участието си ще ти изпратя мейл с конкретната екипировка и подробности около срещата и маршрута. 

Очаквам те! 

Пешо

0898 244239